Döglött akták (Cold Case) 2. évad
színes, magyarul beszélő, amerikai krimisorozat, 60 perc

író: Meredith Stiehm
forgatókönyvíró: Gina Gionfriddo
operatőr: Eric Schmidt, Patrick Cady, Morgan Susser
díszlettervező: Timothy Stepeck
jelmeztervező: Patia Prouty, Genevieve Tyrrell
zene: Michael A. Levine
producer: Veena Cabreros Sud, Tim Matheson, Perry Husman, Tyler Bensinger
executive producer: Meredith Stiehm, Jonathan Littman, Shaun Cassidy, Jerry Bruckheimer
látványtervező: Corey Kaplan
vágó: Roderick Davis, Natasha Gjurokovic, Conrad M. Gonzalez, Mark S. Manos, Harry B. Miller III

szereplő(k): 
Kathryn Morris (Lilly Rush)
Daniel Pino (Scotty Valens)
John Finn (John Stillman)
Jeremy Ratchford (Nick Vera)
Thom Barry (Will Jeffries)

A sorozat Lilly Rush-ról (Kathryn Morris) szól, a magányos detektívnőről, aki a philadelphiai gyilkossági csoport Döglött akták osztályát vezeti. A részleg olyan régi, akár több éves, elfelejtett ügyekkel foglalkozik, melyeket a nyomozás ideje alatt nem tudtak megoldani, ezért lezártak. Lilly korábban jó megérzéseit és éles eszét folyamatban lévő gyilkossági ügyek elkövetőinek felkutatásában és kihallgatásában vettette be. Most azonban olyan tanúk meghallgatását végzi, akiknek az élete időközben teljesen megváltozott az eset óta.

Lilly Rush igazi megszállott detektív, aki a modern tudományt és technikákat hívja segítségül, hogy új nyomokat felfedezve megoldjon korábban megoldhatatlannak hitt ügyeket. Lilly felkészült munkája következményeire, arra, hogy régi sebeket téphet fel, illetve hogy gyanúsítottjai újabb bűntényeket követtek el. Ha Lilly egy ügy kapcsán zsákutcába fut, tanácsot kér nagyra tisztelt mentorától, John Stillman (John Finn) főhadnagytól. Csapata tagjai között van Scotty Valens (Danny Pino) detektív, Rush megbízható és erősakaratú partnere, Will Jeffries (Thom Barry) nyomozó, aki régóta szolgál a testületnél, ezért fontos láncszem a múlthoz, és végül Nick Vera (Jeremy Ratchford) detektív, a kitartó zsaru, aki az esetek többségében határozottságával és rámenősségével szerez meg értékes vallomásokat.

Lilly Rush számára új megbízatása a Döglött akták osztályán fordulópontot jelent az életében. Hivatásává válik, hogy a rég lezárt gyilkossági ügyek ne merüljenek a feledés homályába.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése