J.A.G. - Becsületbeli ügyek (J.A.G.) 4. évad



színes, magyarul beszélo, német-amerikai krimisorozat, 45 perc

rendezo: Ray Austin, Greg Beeman

szereplo(k): 
David James Elliott (Harmon Rabb Jr.)
Catherine Bell (Sarah MacKenzie)
John M. Jackson (Chegwidden admirális)
Patrick Labyorteaux (Bud J. Roberts)
Karri Turner (Harriet Boumont Sims Roberts)
Steven Culp (Clayton Webb)
Tracey Needham (Meg Austin)
Raye Hollitt (Cassie Fuller)

"Ifj. Harmon Rabb ornagy apja nyomdokain járva vadászpilótaként szolgált addig, míg egy alkalommal, mikor egy viharos éjszakán leszállt egy repülogép-anyahajóra súlyos baleset nem érte. Miután megállapították hogy farkasvakságban szenved Harm a Legfobb Katonai Ügyészség kötelékébe lépett, hogy továbbra is huen oltalmazhassa a törvény betuit. Jelenleg, mint katonai ügyész harcol a tárgyalótermen belül és kívül ugyanazzal a bátorsággal, ami már vadászpilótaként is híressé tette." 

A sorozat a Katonai Foügyészség tisztjeirol szól, akik a katonai és nemzetközi törvények betartásáért, valamint saját életükkel is küzdenek. A kezdeti idoszakban a sorozat nagyban támaszkodott a hollywood-i kellékesek ruhatárára, illetve a korábbi háborús és tengerészeti témájú filmek felvételeire (pl.: Top Gun, Vadászat a Vörös Októberre, Végveszélyben). Az amerikai Védelmi Minisztérium késobb felismerte a sorozat pozitív hatását a katonák és a minisztérium imidzsét illetoen, ezért hivatalosan is támogatást nyújtottak a készítoknek, elérhetové téve katonai helyszíneket és eszközöket a forgatáshoz. Ezidáig a JAG az egyetlen sorozat, amelyet a Haditengerészet és a Tengerészgyalogság is támogatott. Már az elso résztol kezdve a sorozat történeti szála a valós események köré épül, például a boszniai háború hatásai, a USS Cole (DDG-67) elleni támadás, a 2001. szeptember 11-ei történések, illetve az ezt követo "Harc a terrorizmus ellen" program.
David James Elliott bejelentése után - miszerint el kívánja hagyni a sorozatot -, Donald P. Bellisario azon kezdett munkálkodni, hogy a 11. évadot átnevezze és átszerkessze. A JAG: San Diego forgatókönyve szerint az eddigi színészek megtarthatták volna szerepeiket, így Catherine Bell, Patrick Labyorteaux és Zoe McLellan maradtak volna Mackenzie ezredes, Roberts korvettkapitány és Coates altiszt. A visszatéro szereplok, David Andrews, Chris Beetem, Karri Turner, illetve Jennifer Savidge rendszeres karakterekké váltak volna, így a sorozatba épült volna Cresswell vezérornagy, Vukovic sorhajóhadnagy, Simms sorhajóhadnagy, valamint Helfman fregattkapitány. Az epizódok kezdetekor így alakult volna a bemutatási sorrend: Foszerepben Catherine Bell, Chris Beetem, Patrick Labyorteaux, Zoe McLellan, David Andrews, illetve Karri Turner és Jennifer Savidge.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése